Eveniment

Concursul internaţional Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg dedicat vinurilor albe va avea loc în perioada 11-12 iunie în acest an şi producătorii se pot înscrie până în 11 mai

Concursul internaţional Le Mondial des Vins Blancs...

Autor: Florentina Niţu

01.04.2022, 22:33 107

Organizatorii estimează că vor avea 1.000 de mostre de vinuri albe pentru degustare. @ Producători de vinuri albe pe cinci continente se vor duela.

În urmă cu doi ani, Vincon Vrancea, companie condusă de Luchi Georgescu, a câştigat Dry Wine Trofeu pentru Muscat Ottonel - Oenoteca - D.O.C. C.M.D. Panciu 2012.

Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg, singura competiţie din lume dedicată exclusiv vinurilor albe, organizată sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), va avea loc în acest an în perioada 11 - 12 iunie la Palatul Muzicii şi Congresului din Strasbourg (Franţa), potrivit unui comunicat de presă trimis de organizatori.

Cu 24 de ani de experienţă, Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg, îşi propune să adune 1.000 de mostre de vinuri albe pe cele cinci continente, pe care le vor degusta 70 de jurişti internaţionali din piaţa vinului - oenologi, somelieri, comercianţi de vinuri, jurnalişti, specialişti în analiza senzorială şi bloggeri - din 20 de ţări. Viticultori de pe cinci continente vor putea concura cu produsele lor, în urma înregistrării până în data de 11 mai şi vor putea trimite selecţiile de vinuri albe până în data de 18 mai.

Vinurile degustate vor fi din toate cele 12 categorii din lume şi anume Chardonnay, Chenin, Gewurztraminer, Muscat, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon, Sylvaner, Viognier, Other white grape varieties (alte soiuri de struguri albi – trad.) şi Blended white grapevarieties (soiuri de struguri albi amestecate – trad.).

„Este important ca producătorii români de vin alb să intre în competiţie cu producători din alte ţări şi să fie celebraţi la cel mai înalt nivel. Cu toţii ne amintim de fabulosul Dry Wine Trofeu câştigat acum doi ani de Vincon Vrancea pentru Muscat Ottonel - Oenoteca - D.O.C. C.M.D. Panciu 2012.”

Mai mult, România este unul dintre cei mai mari 15 producători de vin din lume, dar la export e invizibilă, cu doar 0,1% la exportul mondial de vin, iar prin participarea la acest concurs poate câştiga capital de imagine şi ulterior se pot semna contracte pentru export, valoarea acestuia în prezent fiind de 35 de milioane de dolari, conform worldstopexport.com.

Premiile din 2022 de la Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg vor consta în medalii: Grand Or, pentru vinurile cu cel puţin 93 de puncte, Gold, pentru vinurile cu cel puţin 89 de puncte şi Siler, pentru vinurile cu cel puţin 85 de puncte, şi în 12 trofee „Dry Wine”, trofeul VINOFED şi trofeul Marele Premiu al Juriului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO