Eveniment

Conditii de acces la fondurile aferente profitului reinvestit

20.09.2004, 00:00 18

Intreprinderile mici si mijlocii care doresc sa beneficieze de fonduri de la buget, in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii privind natura capitalului, obligatiile bugetare si situatia juridica.
Astfel, firmele trebuie sa aiba un capital social integral privat, sa respecte conditiile de organizare si functionare impuse intreprinderilor mici si mijlocii si sa-si fi achitat la termen contributiile, impozitele si taxele catre bugetul de stat.
Firmele beneficiare trebuie, totodata, sa nu se afle in stare de faliment ori de lichidare, sa nu aiba afacerile administrate de un judecator-sindic, sa nu aiba activitatile comerciale suspendate ori sa faca obiectul unor proceduri legale pentru declararea lor in astfel de situatii, sa fi incheiat anul fiscal anterior celui in curs cu un bilant pozitiv, sa fi reinvestit partial sau in totalitate profitul obtinut si sa nu fi aplicat amortizarea accelerata prevazuta de Codul Fiscal.
Guvernul a aprobat, printr-o hotarire adoptata recent, programul pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor prin fonduri in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO