Eveniment

Conducerea Nokia a venit la Boc, pentru a discuta despre închiderea fabricii de la Jucu

Conducerea Nokia a venit la Boc, pentru a discuta despre închiderea fabricii de la Jucu

Autor: Ovidiu Bărbulescu

29.09.2011, 15:53 1418

Conducerea companiei Nokia România a venit, joi, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Emil Boc despre decizia de închidere a fabricii de la Jucu, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Delegaţia este condusă de directorul general Nokia România, Risto Meskus, şi este compusă din mai mulţi directori ai companiei finlandeze.

Grupul finlandez Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Angajaţii au primit după şedinţa cu conducerea companiei o hârtie în care sunt anunţaţi că fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului, iar ei să fie plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajaţii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat după finalizarea consultărilor cu sindicatul.

Preşedintele grupului finlandez, Stephen Elop, a declarat că Nokia va căuta potenţiali investitori interesaţi de fabrica de la Jucu, cu intenţia de a vinde această unitate către o altă companie.

El a arătat totodată că a avut discuţii în ultimele 12-18 ore cu Guvernul de la Bucureşti, anunţând oficialii despre decizia Nokia de a pleca din România.

Premierul Emil Boc le-a spus, miercuri, miniştrilor că există un risc major de delocalizare a unor investiţii multinaţionale din România, deoarece criza economică accentuează competiţia globală, şi că Guvernul trebuie să fie pregătit ca, într-o asemenea eventualitate, să atragă alte investiţii străine în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO