Eveniment

Conferinţa anuală a ABSL: Potenţialul outsourcingului este de 300.000 de angajaţi, faţă de 60.000 în prezent

Conferinţa anuală a ABSL: Potenţialul outsourcingului...

Autor: Adelina Mihai

09.10.2015, 00:04 225

Industria serviciilor pentru afaceri, care a ajuns la 60.000 de salariaţi în Ro­mâ­nia, va con­tinua investiţiile şi în următorii ani, însă com­paniile trebuie să găsească metode cât mai eficiente de retenţie şi de pre­gătire a anga­jaţilor actuali, pentru a-şi con­strui afa­ceri sustenabile. Totodată, teh­no­logia a schim­bat modul în care com­paniile operează, iar forţa de muncă ieftină nu mai este prin­ci­palul criteriu la care se ui­tă cei care fac afa­ceri din nevoia compa­niilor de externalizare.

„Cu circa 14 ani în urmă au apărut pri­mele investiţii în zona serviciilor pentru afaceri în România, când erau circa 100 de an­gajaţi în acest sector. În prezent, această in­dustrie are în România 60.000 de salariaţi şi credem că în următorii 3-5 ani vom ajunge la 150.000 de salariaţi în acest domeniu. Adevăratul potenţial al României este însă în jurul a 300.000 de persoane care ar putea lucra în domeniu“, a spus Florin Gramă, pre­şedintele Asociaţiei Liderilor din Dome­niul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), organizaţia care reuneşte inte­re­sele angajatorilor din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi Cercetare Dezvoltare (R&D).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO