Eveniment

Conferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Peter Latoş şi Alex Milcev, EY România. România trebuie să facă eforturi să atragă investiţiile de zeci de miliarde de dolari care migrează din zona Rusiei

Alex Milcev, EY România: Dacă Guvernul României o să ştie să-şi joace cartea aşa cum prevede interesul naţional în următorii câţiva ani, cred că vom vedea o altfel de Românie în 30 de ani, 10 ani sau 5 ani.

Autor: Ramona Cornea, Alexandra Matei

24.06.2022, 18:40 143

♦ Alex Milcev: Dacă Guvernul României o să ştie să-şi joace cartea aşa cum prevede interesul naţional în următorii câţiva ani, cred că vom vedea o altfel de Românie în 30 de ani, 10 ani sau 5 ani ♦ Peter Latos: Trebuie să ne asigurăm că piaţa atrage potenţialii cumpărători.

România trebuie să facă eforturi să atragă investiţiile în valoare de zeci de miliarde de dolari care migrează din zona Rusiei, a fost una dintre concluziile la care au ajuns Alex Milcev, Tax & Law Leader şi Peter Latos, lider al departamentelor de Consultanţă  Strategie şi Tranzacţii, EY România, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Să nu uităm că, în afară de banii europeni pe care îi avem, vedem o mare migraţie a capitalului din zona Rusiei undeva în Vest. Este o luptă aprigă între ţările europene din această zonă, din Europa Centrală şi de Est, Polonia, Cehia, Ungaria, care fac un job mult mai bun decât România în a atrage acele investiţii. Este un efort foarte mare din partea fiecărei ţări pentru a atrage acele investiţii. Vorbim de zeci de miliarde de dolari care migrează. Obiectivul nostru în fereastra 12 – 24 de luni este să capturăm cât mai mult din acele investiţii şi din acel know – how. Sectorul privat nu poate face faţă singur, ţara trebuie să-şi arate atractivitatea“, a declarat Alex Milcev în cadrul conferinţei ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO