Eveniment

Conferinţa ZF ROREG – „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“. Mesaj pentru antreprenorii din vestul ţării: folosiţi fondurile europene să creaţi, dezvoltaţi, să aduceţi un trai mai bun în regiunea voastră

Autor: Ramona Cornea

28.09.2022, 00:07 157

♦ Sorin Maxim, ROREG şi ADR Vest: „Avem fonduri europene în valoare de 1,1 mld. euro în exerciţiul financiar următor, dintre care 278 de mil. euro vor fi dedicate zonei antreprenoriale“ Oana Bâra, BCR: „Trebuie să lucrăm cu toţii să avem cât mai multe investiţii durabile, ţine şi de noi, şi de ADR, şi de antreprenori“ ♦ Andrei Ghinea, Arsat Group: Fondurile europene sunt o oportunitate foarte mare pentru companiile mici şi mijlocii din România, din regiunea de Vest.

Folosiţi fondurile euro­pene să creaţi, dezvoltaţi, să aduceţi un trai mai bun în regiunea voastră, a fost mesajul pentru antrepre­norii din vestul ţării transmis de invitaţii conferinţei ZF ROREG – „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“.

Evenimentul a fost organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu BCR, Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG) şi ADR Vest.

„Suntem cu programul într-o fază foarte avansată, suntem cel mai avansat program după acordul de parteneriat pe care România l-a semnat cu Uniunea Europeană, care va fi formalizat în data de 5 octombrie la Alba Iulia. Ieri am încheiat ultimele comunicări cu Comisia Europeană, aşteptăm decizia de aprobare, urmând să lansăm în primă fază consultarea şi mai apoi ghidurile de finanţare. Este cea mai consistentă sumă pe care a avut-o regiunea vreodată, 1,1 mld. euro alocaţi, faţă de 430 mil. euro în programul de finanţare 2007 – 2013, am crescut la 635 mil. euro apoi. Dintre aceşti 1,1 mld. euro, 278 de mil. euro vor fi dedicate zonei antreprenoriale, într-o formă directă sau indirectă“, spune Sorin Maxim, preşedintele ROREG şi director general al ADR Vest despre fondurile europene disponibile pentru regiunea sa în următoarea perioadă de programare financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO