Eveniment

Congres extraordinar al PSD | Partidul îşi alege azi noua conducere. Firea face apel la înţelepciune, calm şi colegialitate/ Trafic restricţionat în Capitală | LIVE VIDEO

Congres extraordinar al PSD | Partidul îşi alege azi...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.03.2018, 09:57 104

Social-democraţii se reunesc, sâmbătă, în congres extraordinar, în cadrul căruia vor fi aleşi preşedintele executiv, vicepreşedinţii şi secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus, la mijlocul lunii februarie, convocarea unui congres extraordinar în martie, dorind redefinirea şi relansarea programului de guvernare. Dragnea preciza atunci că va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD, lucru la care a renunţat, motivul invocat fiind că organizaţiile au adoptat rezoluţii de susţinere a sa în funcţia de preşedinte.

Vineri, Comitetul Executiv Naţional a aprobat toate candidaturile depuse.

”Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud, şi domnul Codrin Ştefănescu, pentru funcţia de secretar general. Deci avem 24 de candidaţi aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot”, a declarat Liviu Dragnea după şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, care intenţiona să devină vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov, şi-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce pentru funcţia de secretar general al partidului concurează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru posturile de vicepreşedinţi candidează:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Şerban Valeca, Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est)

Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

Firea, apel la înţelepciune, calm şi colegialitate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat la funcţia de vicepreşedinte PSD, a făcut, sâmbătă, un apel la înţelepciune, calm şi colegialitate, înainte de Congresul extraordinar al partidului.

”Cu siguranţă că nu creăm o impresie foarte bine atunci când ne certăm între noi. Sunt convinsă că toţi colegii au de fapt gânduri bune, probabil nu de fiecare dată maniera de a exprima acele gânduri a fost potrivită. Eu fac un îndemn la înţelepciune, un îndemn la calm, la colegialitate şi să nu uităm că vine şi ziua de luni. Dacă rupem punţile dintre noi, ce mai facem de luni înainte pentru că avem proiecte comune, noi primarii cu Parlamentul, cu Guvernul, cu ministerele trebuie să colaborăm foarte bine cu aceste entităţi. (...) Vom plăti la un moment dat, vom deconta împreună.?”, a afirmat Firea la Sala Palatului, înaintea Congresului PSD.

Ea le-a cerut colegilor săi să nu strice ”ordinea” din PSD.

”Le urez succes tuturor colegilor mei. Cred că fiecare dintre preşedinţii de organizaţii poartă în servieta sa bastonul de preşedinte al partidului, dar trebuie să fim buni colegi, trebuie să respectăm statutul şi de asemenea alegerilor care au fost democratice şi să nu ne imaginăm fiecare în parte că putem să stricăm această ordine în favoarea noastră şi în defavoarea echipei politice, pentru că românii aşteaptă de la noi în primul, rând să fim harnici şi competenţi al locul de muncă şi mai puţin apreciază disputele şi tensiunile politice”, a arătat Gabriela Firea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO