Eveniment

Consilierul lui Oprescu câştiga 650 euro/lună, dar are milioane de euro. Unde a fost Fiscul?

Consilierul lui Oprescu câştiga 650 euro/lună, dar are...

Autor: Iulian Anghel

05.06.2015, 00:07 347

Obiecte preţioase (ceasuri, tablouri, bijuterii) de 1,9 milioane de euro, trei autoturisme de lux, două case şi un apartament în Bucureşti de cel puţin 500.000 de euro, depozite bancare şi împrumuturi către terţi de 362.000 de euro, un teren de 600.000 de lei, iată averea lui Solomon Wigler, consilier al primarului Sorin Oprescu, reţinut ieri de procurorii DNA după ce a primit mită de 204.000 de euro, cu promisiunea că va interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel încât aceştia să voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarketuri.

L-a întrebat vreodată Fiscul pe „Moni“, cum este alintat de apropiaţi So­lo­­mon Wigler, de unde provine im­pre­sio­nanta sa avere, înainte ca procurorii să intre pe fir în urma autodenunţului mitui­torului?

Trebuia să o facă sau puteau să o facă? „Probabil că da, dar nu era nevoie neapărat de intervenţia Fiscului, era sufi­cient ca Agenţia Naţională de Integritate să vadă dacă el nu cheltuieşte cumva mai mult decât câştigă (pentru că mare parte a averii lui Wigler este „mo­bilizată“ în case care nu sunt închiriate şi bijuterii - n. red.). Are şi legislaţie, şi instrumente în acest sens“, crede Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO