Eveniment

Consiliul Concurenţei investighează companiile care vând echipamente din domeniul sănătăţii, pe fondul majorării nejustificate a preţurilor

Consiliul Concurenţei investighează companiile care...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

25.02.2020, 16:35 379

Companiile care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri, în cazul în care Consiliul Concurenţei va stabili că au majorat nejustificat preţurile. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedinte Consiliul Concurenţei, spune că la ora actuală cererea de echipamente medicale de protecţie, respectiv măşti medicale, este foarte mare, iar producătorii nu reuşesc să acopere solicitările.

„În acelaşi timp, însă, nu este normal ca unele companii să profite de această situaţie şi să crească preţurile nejustificat. Ca urmare, investigăm comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, în contextul majorării excesive a preţurilor acestora. Dacă vom constata încălcarea regulilor de concurenţă, aşa cum ştiţi, companiile implicate riscă amenzi care pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO