Eveniment

Consiliul Concurenţei investighează opt firme de pe piaţa serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor medicale, bănuite de comportament anticoncurenţial

Consiliul Concurenţei investighează opt firme de pe...

Autor: Roxana Rosu

11.03.2021, 13:11 248

Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie privind un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor medicale..

Companiile investigate sunt Stericycle România SRL, Mondeco SRL, AKSD România SRL, Bio Hazard SRL,  Xtreme Ecogreen SRL, Loret del Mar SRL, Eco Diotti SRL şi  Eco Fire Sistems SRL.

Autoritatea de concurenţă are indicii privind o posibilă împărţire a pieţei serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi/sau posibila blocare a accesului pe piaţă al altor companii concurente.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile unor companii implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Această investigaţie a fost declanşată ca urmare a indiciilor obţinute în cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurenţă pe piaţa deşeurilor medicale.

Analiza Consiliului Concurenţei a arătat că piaţa serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor medicale este puternic concentrată, trei companii gestionând aprox. 70% din totalul cantităţilor de deşeuri medicale în 2019, iar primele cinci aprox. 80%.

De asemenea, în urma analizei autoritatea de concurenţă a făcut o serie de recomandări, în special din punct de vedere legislaţiei, pentru îmbunătăţirea funcţionării sectorului şi concurenţei în domeniul gestionării deşeurilor medicale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO