Eveniment

Consiliul de Administraţie provizoriu al RADET, votat de consilierii generali

Consiliul de Administraţie provizoriu al RADET, votat de...

Autor: Mediafax

01.08.2016, 14:42 73

Noii membri ai Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au fost votaţi luni de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Noii consilieri sunt Chiriţă Sorin, Anastasiu Andrei Călin, Păun Virgil, Dobrin Marian, Rotileanu Nicolae şi Creţu Claudiu, aceştia fiind propunerile PSD – ALDE.

Potrivit declaraţiilor Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, noul Consiliu de Administraţie provizoriu al RADET nu va funcţiona pe o perioadă mai mare de şase luni de zile, Ministerul de Finanţe urmând să propună în perioada următoarea perioadă cel de-al şaptelea consilier.

"Vă spun cu toată responsabilitatea şi după întâlniri succesive pe care le-am avut cu sindicatul RADET că aceste demisii au avut un singur mobil şi anume acela că în eventualitatea faptului în care aceste persoane ar fi fost demise de către dumneavoastră, noul Consiliu General, nu ar mai fi putut să facă parte cinci ani de zile, potrivit legii, dintr-un alt Consiliu de Administraţie. Pe când, prin această modalitate prin care şi-au dat ei înşişi demisia, pot să participe în continuare la Consiliul de Administraţie. Consider că a fost un interes personal, un interes mărunt şi nu un interes al bucureştenilor", a declarat Gabriela Firea.

Conducerea RADET a demisionat săptămâna trecută şi a anunţat că Primăria Capitalei i-a cerut acest lucru, cei care şi-au prezentat demisiile fiind Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET şi alţi patru membri, directorul general al regiei urmând să părăsească funcţia începând cu luna septembrie. Mandatele conducerii RADET au început în urmă cu 15 luni şi ar fi urmat să se încheie în anul 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO