Eveniment

Consiliul de Competitivitate admite că a stat o zi întreagă în şedinţă pentru o declaraţie generală de competitivitate

Consiliul de Competitivitate admite că a stat o zi întreagă în şedinţă pentru o declaraţie generală de competitivitate

Andreea Paul-Vass, consilier al premierului Emil Boc

Autor: Dinca Thomas

30.11.2011, 00:05 251

Reprezentanţii Consiliului de Compe­titi­vitate, o altă structură înfiinţată de Guvern cu menirea de a elabora o strategie economică, au raportat că, săptămâna trecută, s-au reunit o zi întreagă pentru a redacta o declaraţie generală în care România este indicată drept "inima creativităţii Europei".

În urmă cu aproape două luni, Guvernul a decis crearea Consiliului Naţional de Compe­ti­ti­vitate (CoNaCo), o structură care să realizeze o nouă strategie pentru sectorul economic, de data aceasta în domeniul competitivităţii, şi care să prezinte, semestrial, rapoarte cu privire la "dinamica competitivităţii economice".

Noua structură este condusă de consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, din partea autorităţii publice.

Într-un comunicat trans­­mis de conducerea Consiliului se arată că, la sfârşitul săptămânii trecute, membrii CoNaCo s-au reunit "o zi întreagă" pentru a construi împreună Decla­raţia de competitivitate a României 2020 şi că, deşi a fost cea mai lungă întâlnire a CoNaCo, de circa 8 ore, a constituit un excelent prilej pentru ca membrii "să conştientizeze rolul implicării" în acest proiect şi contribuţia pe care o aduc la viitorul României. "Atunci când liderii cresc, ţările cresc şi ele. Asumându-şi rolul de lideri în crearea viitorului României, membrii CoNaCo au demonstrat viziune şi energie în for­mularea Declaraţiei de competitivitate pentru Ro­mânia în anul 2020", ra­portează conducerea Consi­­liului.

România a coborât 10 poziţii, pe 77, într-un top al competitivităţii realizat de Forumul Economic Mondial pentru 142 de state, fiind depăşită şi de Bulgaria. Astfel de reuniuni se petrec şi pe la ministere şi alte instituţii ale statului, în urma cărora se scot rapoarte generale fără aplicabilitate practică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO