Eveniment

Consiliul Elevilor: Este necesar ca autorităţile să ia măsuri, să nu avem un nou val după sărbători

Consiliul Elevilor: Este necesar ca autorităţile să ia măsuri, să nu avem un nou val după sărbători

Autor: Cosmin Pirv

04.12.2021, 18:27 24

Consiliul Naţional al Elevilor cere autorităţilor să ia măsuri astfel încât „după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educaţional”.

CNE susţine că nu a existat nicio reacţie a autorităţilor după ce a fost lansată petiţia „Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia!” adresată Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii. Reprezentanţii elevilor spun că, deşi au solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu au primit niciun răspuns.

„Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetăţenilor, care solicită în regim de urgenţă adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din şcoli, dar şi care să asigure o educaţie de calitate din perspectiva actului de predare-învăţare, având în vedere pierderile generate de pandemie. Cerem public celor două ministere să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi şi de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem”, a transmis CNE.

De asemenea, elevii condamnă lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei, având în vedere că noua tulpină de COVID-19 pare să ajungă şi în România. CNE susţine că sunt necesare măsuri adoptate din timp, pentru a nu mai arunca o întreagă ţară „în acelaşi haos din ultimele luni”.

„Aşteptarea a luat sfârşit. Nu mai are nimeni răbdare să se reglementeze ceva ce ar fi trebuit statuat de la bun început. Este absolut esenţial ca cele două ministere să ia măsuri măcar în al doisprezecelea ceas, astfel încât, după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educaţional”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

AFACERI DE LA ZERO