Eveniment

Constanţa: 13 milioane de lei de la bugetul local în loc de finanţare UE

Constanţa: 13 milioane de lei de la bugetul local în...

Autor: Cosmin Vaideanu

08.12.2015, 00:00 29

Consilierii locali din Constanţa s-au reunit, luni, într-o şedinţă de îndată, pentru a aproba finanţarea din bugetul local pentru finalizarea a patru proiecte cu fonduri europene care nu vor fi încheiate până la 31 decembrie 2015, aşa cum este termenul legal.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, la finalul şedinţei, că suma alocată din bugetul local este de 13 milioane de lei, cei mai mulţi bani, peste 9 milioane de lei, urmând să meargă pentru reabilitarea Parcului Arheologic.

"În total am alocat 13 miloane de lei dintr-un total valoric al proiectelor de 70 de milioane de lei. Cea mai mare sumă se regăseşte la Parcul Arheologic unde, la un moment dat, am luat în calcul anularea contractului de finanţare în speranţa că în actualul exerciţiu financiar 2014-2020 voi găsi resurse pentru a finanţa acest proiect, dar nu am găsit nicio linie de finanţare pentru parcuri. Oricum ar fi trebuit să-l facem din bugetul nostru odată ce el a fost aprobat, bugetat, angajate cheltuieli din bugetul municipal, iar o hotărâre de Guvern din luna iunie spune că nu poţi să iniţiezi studii noi până nu termini de implementat studiile vechi. Aveam de ales: fie să nu luăm niciun ban european şi să facem totul din banii noştri sau să luăm cât putem de mult şi mi-aş dori să avem o decontare cât mai generoasă până la 31 decembrie şi diferenţa să o cofinanţăm din bugetul local. Valoarea parcului este de 15,5 milioane de lei", a explicat Decebal Făgădău.

Un alt proiect este legat de parcarea etajată din centrul staţiunii Mamaia.

"Parcarea din zona Albatros este un proiect de 14,3 milioane de lei. Astăzi (luni - n.r.) am aprobat finanţarea din bugetul local cu 160.000 de lei pentru că din motive tehnice născute de condiţiile meteo, de termene de aşteptare între turnare de planşee, au intervenit aceste decalaje", a spus Decebal Făgădău.

De asemenea, Consiliul Local a alocat 3 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public, proiect în valoare de 31 de milioane de lei, şi 11.000 de lei pentru Parcul Seniorilor, proiect în valoare de 4 milioane de lei.

Toate proiectele trebuie să fie finalizate până la sfârşitul lunii iunie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO