Eveniment

Constanţa:Clubul unde a izbucnit un incendiu fusese sancţionat de pompieri pentru mai multe nereguli

Constanţa:Clubul unde a izbucnit un incendiu fusese...

Autor: Cosmin Vaideanu

02.11.2015, 12:59 120

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, în aprilie 2014 pompierii au verificat clubul din incinta Casei de Cultură din Constanţa, unde a avut loc incendiul de duminică seara, şi au descoperit nouă nereguli pentru care au dat patru amenzi şi cinci avertismente, una dintre aceste nereguli referindu-se la faptul că nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

În luna aprilie a acestui an, reprezentanţii ISU s-au deplasat din nou la clubul din incinta Casei de Cultură, dar au constatat că acesta era închis, iar administratorii au organizat un punct de lucru al acestuia în Mamaia.

La momentul controlului, clubul din staţiune era în amenajare, dar cu acel prilej echipele de control au constatat două nereguli care se refereau la partea electrică. Pompierii urmau să revină la punctul de lucru din incinta Casei de Cultură în această toamnă, pentru un nou control.

În prezent, reprezentanţii ISU fac verificări pentru a stabili dacă clubul avea toate autorizaţiile necesare, dar şi pentru a afla cauza exactă a producerii incendiului.

Reprezentanţii clubului au scris pe pagina de Facebook a localului că, în urma incendiului, acesta a suferit pagube minore.

"A avut loc de la o defecţiune tehnică, nu au fost victime internate în spital. Menţionăm că pub-ul a fost afectat în proporţii minore şi nu există pagube materiale (doar geamurile care au fost sparte de către pompieri pentru a putea interveni)", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, duminică, în jurul orei 20.00, la Culture Club, aflat în incinta Casei de Cultură din Constanţa, unde izbucnise un incendiu. Acolo s-au deplasat două autospeciale, incendiul fiind localizat la un tablou eletric.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, cinci persoane, angajate ale clubului, se aflau în incintă la momentul izbucnirii incendiului, acestea părăsind zona când au simţit miros de fum.

Două dintre cele cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului după ce au inhalat fum, refuzând însă să fie transportate la spital.

Incendiul a avut loc la două zile de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv, unde au murit 30 de persoane, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse in faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO