Eveniment

Constanţa: Tariful pentru apa potabilă şi canalizare scade cu 0,75 lei/mc, după reducerea TVA

Constanţa: Tariful pentru apa potabilă şi canalizare...

Autor: Cătălin Legănel

04.01.2016, 11:55 4418

"În conformitate cu prevederile noului Cod Fiscal, modificat prin OUG nr. 50/27.10.2015, nivelul cotei TVA scade de la 24 la sută la 9 la sută pentru apa potabilă şi de la 24 la sută la 20 la sută pentru canalizare. Astfel, tariful pentru apa potabilă scade la de la 5,07 lei/mc la 4,46 lei/mc, iar tariful de canalizare de la 4,50 lei/mc la 4,36 lei/mc. Reducerea TVA înseamnă o scădere a preţului plătit de abonaţii SC RAJA SA pentru metrul cub de apă potabilă şi canalizare de 0,75 lei”, se precizează într-un comunicat de presă al regiei de apă.

Reprezentanţii regiei spun că scăderea TVA pentru apa potabilă a fost o iniţiativă demarată de SC RAJA SA în urmă cu peste patru ani, susţinută puternic şi de către Asociaţia Română a Apei.

"În timp, conducerea societăţii a lansat public de nenumărate ori un apel către toţi parlamentarii constănţeni şi nu numai, pentru micşorarea TVA la apa potabilă. Totodată, prin Asociaţia Română a Apei, compania noastră a adus la cunoştinţă factorului politic, dar şi Executivului, necesitatea reducerii TVA la apa potabilă, prin înaintarea de propuneri legislative, inclusiv note de fundamentare”, se menţionează în documentul citat.

În plus, reprezentanţii societăţii mai spun că RAJA SA este singura companie de apă din România care nu încasează apa meteorică nici de la populaţie, nici de la agenţii economici, "ceea ce înseamnă o scădere a facturilor cu aproape 10 la sută".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO