Eveniment

Constantin Boştină, Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economice: România ar putea ajunge pe locul 10 în Uniunea Europeană ca PIB până în 2040

Constantin Boştină, Asociaţia pentru Studii şi...

Autor: Răzvan Botea, Alexandra Matei

01.02.2022, 13:12 373

Constantin Boştină, preşedintele Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economice, a spus, în cadrul unui eveniment organizat de asociaţie, că România ar putea ajunge pe locul 10 în Uniunea Europeană din punctul de vedere al PIB-ului nominal, până în 2040.

„România este pe locul 7 ca suprafaţă şi pe locul 17 ca PIB în Uniunea Europeană. Ar putea ajunge ca PIB pe locul 10 în Uniunea Europeană până în 2040”, a spus Constantin Boştină.

Constantin Boştină, fost secretar personal pe teme economice al lui Nicolae Ceauşescu, actual preşedinte al Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economice, a lansat, împreună cu mai mulţi colaboratori din mediul academic, cartea „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – orizont 2040.

Potrivit autorilor prezenţi la evenimentul asociaţiei, cartea propune un nou model economic şi trecerea de la creştere economică la dezvoltare economică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO