Eveniment

Constantinescu, propus de PDL preşedinte al CSA, audiat luni de comisiile de buget

Constantinescu, propus de PDL preşedinte al CSA, audiat luni de comisiile de buget

Cristian Constantinescu, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

15.09.2011, 00:06 840

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului îl vor audia luni pe Cris­tian Constantinescu, fost preşedinte al UNSAR şi fost director general al Allianz-Ţiriac Asigurări, propus de PDL pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

Conducerea PDL îl propune pe Constantinescu pentru conducerea CSA, iar acesta, împreună cu celelalte propuneri pentru Supravegherea Asigurărilor, vor fi audiaţi luni de comisiile parlamentare de buget-finanţe, a declarat liderul deputaţilor PDL Mircea Toader.

În luna iunie, înainte de vacanţa parlamentară, PDL a anunţat că îi susţine pentru CSA pe Cristian Constantinescu (preşedinte) şi Cristian Ilie (membru), pentru CNVM pe Sorin Florescu (membru), iar pentru Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pe şeful Comisiei Naţionale de Prognoză Ion Ghizdeanu (membru).

Mandatul Angelei Toncescu, 58 de ani, la conducerea CSA a expirat în luna iunie. În 2006 ea a primit un mandat pe cinci ani, fiind susţinută de PNL. Anterior fusese preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asirom. Ea a avut ca misiune principală alinierea reglementărilor din asigurări la legislaţia UE.

Constantinescu, în vârstă de 61 de ani, este cel care a început să construiască Allianz-Ţiriac în 1994, când a înfiinţat, alături de alţi specialişti în asigurări, societatea Asigurări "Ion Ţiriac", denumirea fiind schimbată după preluarea unei participaţii de 51% de către grupul german Allianz în anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Ţiriac şi în anul în curs din funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România

(UNSAR), poziţie pe care o ocupa din 1997 şi pentru care a fost reales în 2010, cu un mandat de trei ani.

Consiliul CSA are şapte membri, dar trei mandate rămân în vigoare, unul urmând să expire anul viitor şi celelalte două în 2015. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor reglementează o piaţă de circa 2 miliarde de euro pe care activează 40 de companii de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO