Eveniment

Construcţiile s-au mai scuturat de praf în mai, dar investiţiile statului sunt mult pe minus. Volumul de construcţii a rămas la o creştere de 3% la cinci luni din 2022, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Infrastructura (investiţiile statului) au scăzut însă cu 7%

„Noile prognoze indică perspectiva creşterii sectorului de construcţii cu un ritm mediu anual de 6,8% în perioada 2022-2024”, mai scriu economiştii BT.

Autor: Răzvan Botea

20.07.2022, 19:30 124

Construcţiile, un sector care înseamnă 7% din PIB în sine, dar care angrenează o bună parte din rotiţele sociale şi de business, au crescut cu 9% în mai 2022 faţă de mai 2021, după ce în aprilie au scăzut cu 10%, an/an. La cinci luni din an, acestea au rămas pe plus cu 3%, duse în spate de sectoarele rezidenţial şi nerezidenţial. Infrastructura însă, cea mai importantă componentă a construcţiilor (care este gestionată de stat, în mare) şi care înseamnă jumătate de piaţă, a rămas la un minus de 7%.

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transil­vania, spune, într-o analiză a datelor, că sectorul a crescut în mai pe fondul costurilor bune de finanţare, banilor europeni, dar şi datorită impactului războiului din Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO