Eveniment

Construcţiile se ţin bine, cu o creştere de 4,3% în august, chiar dacă nu mai cresc la ritmul de dinainte de criză şi vor mai îndulci puţin scăderea economică

Construcţiile se ţin bine, cu o creştere de 4,3% în...

Autor: Răzvan Botea

21.10.2020, 00:06 606

Construcţiile inginereşti (marile lucrări de infrastructură), au avansat cu 4,3% în august faţă de august trecut au crescut spectaculos, an/an, în primele 8 luni din 2020:  plus 22%.

Construcţiile au continuat să urce în luna august din 2020 la un ritm anual de două cifre, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, volumul de lucrări de construcţii a crescut, în serie brută, cu 12,3% în luna august 2020 faţă de luna august 2019. Creşterea a fost susţinută de reparaţiile capitale şi de repraţiile curente, care au avansat cu 67%, respectiv 27%, arată datele Institului Naţional de Statistică (INS).

Construcţiile, chiar dacă au o pondere mică în PIB, în jur de 7%, vor mai atenua scăderea economică din acest an din cauza pandemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO