Eveniment

Construcţiile sfidează în continuare criza: accelerare la plus 19,5% în octombrie iar lucrările de infrastructură au urcat cu 19%

Construcţiile sfidează în continuare criza: accelerare...

Autor: Răzvan Botea

20.12.2020, 10:52 502

Cu o pondere în PIB de 4,7% în primele trei trimestre din 2020, construcţiile, alături de IT, au mai atenuat din şocul economic şi au avut o contribuţie pozitivă de +0,5% la scăderea economică de 5,1%.

Lucrările de construcţii au urcat în octombrie cu 19,5%, în accelerare faţă de septembrie. Locomotivele au fost construcţiile rezidenţiale, care au urcat cu 21% şi construcţiile inginereşti (infrastructura) care au crescut cu  19%, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Aurelian Dochia, analist economic, este de părere că evoluţia din 2020 a construcţiilor arată că sectorul public nu a frânat investiţiile, pe de-o parte, şi pe de altă parte pune bazele unei evoluţii bune şi în 2021 şi arată că investitorii au încredere în relansarea economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO