Eveniment

Constructorii au inceput sa „inoate” in contractele de la Dezvoltare. Primele 19 bazine de inot sunt in constructie

Constructorii au inceput sa „inoate” in contractele de la Dezvoltare. Primele 19 bazine de inot sunt in constructie
10.03.2010, 23:09 127

Compania Nationala de Investitii (CNI), aflata in subordineaMinisterului Dezvoltarii Regionale si Turismului, are in prezent inexecutie 19 bazine de inot in care va investi 182,7 mil. lei (43,5mil. euro), din totalul de 70 anuntate inca din 2007.

Desi initial primele bazine trebuia sa fie gata in 2008,licitatiile au fost organizate abia in 2009, urmand ca primelebazine functionale sa fie gata la sfarsitul anului acesta.Licitatiile pentru constructia de bazine de inot au atras siinteresul companiilor mari de constructii precum Dafora, controlatade omul de afaceri Gheorghe Calburean, Constructii Erbasu, detinutade Cristian Erbasu, sau Grup 4 Instalatii, unul dintre cei mai mariconstructori din Cluj.

Din cauza crizei financiare, "setea" constructorilor pentrucontracte a devenit mai puternica, mai ales pentru a nu pierdeforta de munca, chiar daca profitul pentru astfel de lucrari estemai mic.

"De la inceputul programului in 2007 si pana in 2008 s-auderulat procedurile pentru contractul de proiectare a proiectuluipilot, iar ulterior au fost obtinute avizele necesare. Predarea siavizarea finala a proiectului pilot s-au realizat in 2009. Astfel,licitatiile pentru atribuirea contractelor pentru cele 19 obiectivede investitie aflate in executie in prezent au inceput in august2009, iar durata minima de desfasurare a acestor lucrari este de 12luni. De aceea, pana in prezent nu a fost finalizat niciun bazin deinot", au declarat pentru ZF reprezentantii CNI.

In prezent, in Romania se afla 40 de bazine de inot acoperite,potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii,Inovatiei si Sportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO