Eveniment

Consultanţii şi antreprenorii: TVA split duce la impredictibilitate şi la reducerea productivităţii

Consultanţii şi antreprenorii: TVA split duce la...
01.09.2017, 00:07 1729

Decizia de instituire a plăţii defalcate a TVA, în mod obli­ga­toriu, începând cu 1 ianuarie 2018, prin care guvernul vrea să reducă evaziunea fiscală în acest domeniu, va afecta cu pre­cădere companiile mici, spun consultanţii şi reprezentanţii me­diul de afaceri. 

„În numele unei aşa-zise disciplinări a sistemului, guvernul lasă fără aer firmele mici şi mijlocii de bună credinţă, lipsindu-le de sume importante în cash-flow-ul lunar. Cel afectat va fi antreprenorul local care duce lună de lună o luptă tot mai grea pentru supravieţuirea businessului său şi pentru a-şi achita la timp salariile“, a spus Mirabela Miron, preşedinta firmei de consultanţă Avisso din Iaşi.

Anca Vlad, fondatoarea lanţului de farmacii Catena şi a distribuitorului de medicamente Fildas, susţine că măsura reduce productivitatea unei companii. În urma deciziei guvernului, companiile trebuie să deschidă un cont de TVA separat de conturile curente.

Lucian Irimia, un antreprenor din Iaşi, directorul financiar al companiei de construcţii Conest SA, spune că este nevoie de bani la buget, însă măsurile care influenţează mediul de afaceri trebuie luate din timp şi aplicate treptat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO