Eveniment

Consultările PSD cu preşedintele Iohannis pentru propunerea unui premier au început la Cotroceni

Consultările PSD cu preşedintele Iohannis pentru...

Autor: Alexandru Costea

06.02.2020, 12:53 97

Consultările PSD cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui prim-ministru au început. Delegaţia social-democraţilor care discută cu şeful statului este formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Mihai Weber şi Titus Corlăţean.

Anterior, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD şi ProRomânia au conturat ” cea mai mare majoritate parlamentară” în jurul propunerii ca remus Pricopie să fie nominalizat pentru a forma viitorul guvern.

”Mandatul nostru e foarte clar: avem o propunere de prim-ministru în persoana lui Remus Pricopie. Suntem două forţe politice care susţinem aceeaşi propunere. Cu alte cuvinte, am conturat cea mai mare majoritate parlamentară în acest moment. PSD şi ProRomânia, în acest moment, au numărul cel mai mare de parlamentari conturat în jurul unei singure propuneri”, a declarat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

PSD şi Pro România îl susţin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcţia de premier, a anunţat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Cabinetul Orban a fost demis în urma moţiunii de cenzură iniţiate de PSD şi UDMR.

PNL a fost primul partid care s-a prezentat, joi, de la ora 12.00, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui prim-ministru.

La 13.30, preşedintele va primi delegaţia formată din membrii USR, urmând cele ale UDMR, PMP, ALDE, ProEuropa şi delegaţia grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO