Eveniment

Consultaţiile şi internările pentru afecţiunile care nu sunt urgenţe, suspendate în spitalele publice şi private

Consultaţiile şi internările pentru afecţiunile care...

Autor: Georgiana Mihalache

23.03.2020, 14:28 891

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis un ordin prin care suspendă pentru 14 zile internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate.

Măsura se aplică atât unităţilor publice, cât şi celor private şi intră în vigoare de mâine, 24 martie, pentru următoarele două săptămâni.

„De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO