Eveniment

Consumul de energie are scădere de 11% în februarie. Transelectrica spune că de vină au fost temperaturile mai mari şi o zi în minus

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu

20.03.2013, 00:07 755

Consumul de energie electrică s-a redus în februarie cu peste 11% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în contextul în care în prima lună din 2012 scăderea nu a atins nici măcar valoarea de 1%.

Procentul consemnat luna trecută aminteşte de scăderea consumului de ener­gie din 2009, an în care pe fondul crizei Ro­mânia şi-a pierdut circa 10% din apetitul de consum de electricitate. Deşi la o primă vedere nici acum veştile venite din sectorul industrial nu sunt bune, închiderea a două din cele patru combinate Mechel sau insolvenţa Oltchim fiind exemple în acest sens, Trans­electrica spu­ne că altul a fost factorul care a dus la această scădere semnificativă: temperatura.

„În februarie 2013 consumul brut de energie electrică a înregistrat o scădere accentuată de circa 11,2% faţă de perioada similară a anului 2012. Cei mai importanţi factori care au condus la această scădere au fost: temperatura, care s-a situat peste norma climatologică lunară şi mult peste media temperaturilor din februarie 2012 şi faptul că februarie 2012 a avut o zi în plus“, au precizat reprezentanţii Transelectrica.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporat.ro