Eveniment

Consumul privat, coloana vertebrală a economiei româneşti, bifează un plus de 13% la şapte luni din 2021. Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Efectul de bază se disipează gradual şi avansul consumului se normalizează

Consumul privat, coloana vertebrală a economiei...

Autor: Răzvan Botea

06.09.2021, 09:00 210

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul indicator pentru mersul consumului privat, a crescut în iulie cu 7,6%, în frânare faţă de creşterile de două cifre an/an din lunile anterioare, însă avansul consumului privat la şapte luni din 2021 rămâne de două cifre: +12,5%.

Andrei Rădulescu, directorul departamentului de analiză macroeconomică al Băncii Transilvania, scrie, într-o notă adresată investitorilor, că frânarea comerţului cu amănuntul din iulie reflectă disiparea graduală a efectului de bază: lockdownul din martie-mai 2020 a paralizat activitatea economică şi este normal ca cifrele din 2021 din lunile aferente  să arate creşteri spectaculoase an/an.

„Dinamica anuală a volumului vânzărilor din comerţul cu amănuntul a decelerat de la 12,1% în iunie la 7,6% în iulie (minimul din februarie), în contextul disipării graduale a efectului bază“, scrie Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO