Eveniment

Consumul privat, pe cea mai abruptă pantă în aprilie: Afacerile retailerilor au scăzut cu aproape 20% în aprilie, o scădere nemaiîntâlnită în ultimul deceniu

Consumul privat, pe cea mai abruptă pantă în aprilie:...

Autor: Răzvan Botea

08.06.2020, 09:30 302

Dan Şucu, Mobexpert: Sperăm ca anul acesta să fim undeva la 80% din anul trecut ca venituri, însă rămâne de văzut dacă va fi doar o speranţă.

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că în luna aprilie a acestui an cifra de afaceri din comerţiul cu amănuntul – cel mai important indicator pentru consumul privat – a înregistrat un declin de 19,5% faţă de aprilie 2019. Scăderea este record pentru ultimul deceniu, însă poate fi explicată într-o oarecare măsură de sistarea activităţii mai multor retaileri pe fondul măsurilor restrictive pentru limitarea răspândirii virusului. Luna aprilie a fost singura lună completă în care starea de urgenţă pe teritoriul României a fost în vigoare.

Dan Şucu, proprietarul retailerului de mobilă Mobexpert, spune că afacerile i s-au diminuat cu circa 60% în aprilie, în contextul în care vânzările din offline au fost suspendate şi mobila a fost comercializată doar în mediul online. De asemenea, el spune că speră ca veniturile până la sfârşit de an să nu se diminueaze cu mai mult de 20%.

„Fiind magazinele închise, nu am făcut vânzări mai mari de 40% din nivelul anului trecut în aprilie. Îmi este geu să fac estimări pentru cum va evolua businessul anul acesta. Sperăm să fim undeva la 80% din anul trecut, însă rămâne de văzut dacă va fi doar o speranţă“, a declarat Dan Şucu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO