Eveniment

Contestaţia lui Sorin Ovidiu Vântu privind arestarea sa va fi judecată miercuri

13.09.2010, 16:24 17

Contestaţia lui Sorin Ovidiu Vântu privind arestarea sa se vajudeca miercuri de către Curtea de Apel Bucureşti, urmând a sedecide dacă omul de afaceri va fi în continuare cercetat în arestsau în stare de libertate, informează Mediafax.

În timp ce Sorin Ovidiu Vântu, Octavian TŢurcan şi AlexandruStoian cer cercetarea lor în libertate, Parchetul vrea menţinerealor în arest.

Parchetul instanţei supreme susţine că, prin acţiunileîntreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executăriipedepsei unui condamnat la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcan şiStoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată,dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Mai mult, afirmă procurorii Secţiei de urmărire penală şicriminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie (PICCJ), protecţia societăţii prin asigurareaefectivităţii unei hotărâri judecătoreşti este direct legată destabilitatea sistemului judiciar. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO