• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8810
  • Leu / USD4.7247
Eveniment

Contra-atacul premierului Florin Cîţu la declaraţiile lui Vlad Voiculescu: Guvernul funcţionează foarte bine. Pe lângă faptul că spun eu acest lucru se vede în cifre. Se vede în creşterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile cu investiţii şi în încrederea instituţiilor internaţionale

Contra-atacul premierului Florin Cîţu la declaraţiile lui Vlad Voiculescu: Guvernul funcţionează foarte bine. Pe lângă faptul că spun eu acest lucru se vede în cifre. Se vede în creşterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile cu investiţii şi în încrederea instituţiilor internaţionale

Autor: Mediafax

16.04.2021, 15:47 110

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că nu i-ar fi teamă să se trateze în spitalele din România, dar speră, totuşi, să nu aibă nevoie. El a precizat că persoane din familie se tratează în spitale publice din România.

Întrebat de corespondentul Aleph News, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, dacă i-ar fi teamă să se trateze în spitalele din România, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că îi e teamă pentru românii din spitale, premierul Florin Cîţu a spus că nu îi e teamă, dar speră să nu aibă nevoie.

„Am membri din familie internaţi în spitalele din România. Sunt în spitale din România, nu mergem în altă parte, ne tratăm în România. Nu (îmi e teamă - nr.r.), dar sper să nu am nevoie”, a spus Cîţu.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, în prima sa ieşire publică după ce a fost demis, că îi e teamă pentru românii din spitale: „Mi-e teamă pentru oamenii din ţara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, mi-e teamă pentru oamenii buni din sistem, care aşteptau o schimbare, pentru cei care au văzut că nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina dacă superi prea tare sistemul”.


„Nu comentez declaraţiile... Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din Opoziţie în fiecare zi. Nu aş avea timp. Avem o pandemie de guvernat, de trecut ţara prin pandemie, lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez”, spune Florin Cîţu.

El dă asigurări că „guvernarea funcţionează”.

„Guvernul funcţionează foarte bine. Pe lângă faptul că spun eu acest lucru se vede în cifre. Se vede în creşterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuielile cu investiţii şi în încrederea instituţiilor internaţionale”, adaugă premierul.

Întrebat despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu despre falsificarea datelor campaniei de vaccinare, el i-a cerut vicepremierului Dan Barna, care are în coordonare Ministerul Sănătăţii, să spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus.


„Am propus imediat cu revocarea domnului ministru şi propunerea de interimar. Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna - n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii. A fost refuzată această responsabilitate şi atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-şi permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătăţii”, spune Florin Cîţu.

El spune că portofoliul Sănătăţii rămâne la USR PLUS.

„Aştept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliţie se spune foarte clar ce aşteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. Personal, am spus de fiecare dată - caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale şi cu profesionalism. În funcţie de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, conchide Cîţu.


 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0162
Ieri: 4.9469
Azi: 4.7247
Diferență: -0,4803
Ieri: 4.7475
Azi: 5.8810
Diferență: 1,2708
Ieri: 5.8072
Azi: 4.7380
Diferență: 0,2836
Ieri: 4.7246