Eveniment

Controale care s-au lăsat cu amenzi în cluburile din Centrul Vechi din Capitală: Ce au descoperit poliţiştii

Controale care s-au lăsat cu amenzi în cluburile din...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

17.03.2019, 12:08 506

Poliţia Locală a verificat, sâmbătă noapte, mai multe cluburi din Centrul Vechi al Capitalei, în urma acţiunii fiind aplicate, pentru nereguli, amenzi în valoare de 48.000 de lei. Un caz special a fost cel al unui club care funcţiona cu energie electrică de la un generator parcat în stradă. 

Poliţiştii locali au verificat, în cadrul acţiunii, dacă barurile şi cluburile din Centrul Vechi al Capitalei respectă prevederile legale privind activităţile comerciale, dar şi pe cele de protecţie a mediului, informează Poliţia Locală.

„Au fost depistate, astfel, abateri la Legea fumatului, lipsa unor autorizaţii de funcţionare, neînregistrări fiscale sau cazuri de depozitare necorespunzătoare ale deşeurilor. Pe lângă avertismente, valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 48.000 de lei”, informează sursa citată.

Un caz special a fost cel al unui club care îşi desfăşura activitatea fără autorizaţie de funcţionare şi fără energie electrică.

„Poliţiştii locali au depistat că societatea comerciala îşi continua, însă, activitatea asigurându-şi energia electrică cu ajutorul unui generator mobil parcat în stradă”, explică Poliţia Locală.

În zona Centrului Istoric au fost făcute şi măsurători sonometrice pentru stabilirea nivelului de zgomot, iar după întocmirea buletinului de analiză vor fi aplicate, în functie de rezultate, sancţiuni contravenţionale.

„În paralel, au fost efectuate controale în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi. Au fost controlaţi 47 de taximetrişti, 13 dintre aceştia fiind sancţionaţi contravenţional, conform Legii 38/2003 şi H.C.G.M.B. 178/2008. Valoarea amenzilor a fost de 50.000 de lei. În plus, urmează să se întocmească 4 adrese către autorităţi de autorizare din judeţul Ilfov pentru aplicarea măsurilor complementare de reţinere a autorizaţiilor taxi”, mai arată sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO