Eveniment

Controale şi amenzi pe litoral: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 44 de amenzi în valoare de peste 360.000 de lei

Controale şi amenzi pe litoral: Autoritatea Naţională...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

22.07.2020, 18:01 69

Controalele în unităţile din cele 7 zone de interes turistic de pe litoral continuă. Inspectorii sanitar-veterinari au dat 44 de amenzi în valoare de peste 360.000 de lei, iar activitatea la un fast food şi un restaurant a fost suspendată temporar.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat în perioada 13 – 19 iulie 221 de unităţi amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Astfel, au fost verificate: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de unităţi tip fast – food, 5 braserii, 15 unităţi de tip bufet, 3 unităţi tip bistro, 18 baruri, 2 snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate şi 2 tonete.

44 de unităţi - 15 restaurante, 9 unităţi tip fast – food, 4 unităţi tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie şi 4 laboratoare cofetărie/patiserie - au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei.

Totodată, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi un restaurant.

Principalele neconformităţi identificate în timpul acţiunilor de control oficial realizate de către echipele desemnate, au vizat:

- nerespectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor şi ustensilelor de lucru: spaţii frigorifice neigienizate, pereţi şi paviment neigienizat;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- manipularea produselor alimentare de origine animală fără respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
- funcţionarea activităţilor în domeniul alimentar în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr.111/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO