Eveniment

Control fulger al ITM Timiş la Nestle, după anunţul privind închiderea fabricii. Ce au anunţat inspectorii/UPDATE: Declaraţia companiei

Control fulger al ITM Timiş la Nestle, după anunţul...

Autor: Adriana Mit

11.01.2019, 15:30 6327

UPDATE: „Compania Nestlé doreşte să clarifice aspectele eronate apărute în spaţiul public, în urma declaraţiilor făcute de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, potrivit cărora ar fi vizaţi 900 de angajaţi ai companiei, atât cei de la fabrica din Timişoara, cât şi cei din Bucureşti. Aceste informaţii nu sunt corecte, iar compania Nestlé reiterează faptul că numărul angajatilor afectaţi de această decizie este de 388.

Aproximativ 500 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea la sediul central al companiei din Bucureşti, în forţa de vânzări şi în cadrul Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara – centru de servicii financiare al Nestlé (30 de angajaţi din cei 500), nu sunt vizaţi de această decizie.

Compania Nestlé îşi va continua activitatea în România, iar mărcile produse în prezent la fabrica din Timişoara vor fi în continuare disponibile pe piaţa din România.”


UPDATE: Nestle confirmă închiderea fabricii, dar neagă că ar disponibiliza 900 de angajaţi. Mai jos regăsiţi declaraţiile oficialilor elveţieni: 

„Nestlé România reiterează declaraţia făcută astăzi cu privire la numărul de 388 de angajaţi vizaţi de închiderea unităţii sale de producţie din Timişoara până la finalul lunii mai 2019.  Conducerea companiei a informat angajaţii cu privire la intenţia de închidere a fabricii şi a demarat discuţiile cu sindicatul şi angajaţii pentru a găsi soluţia cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate, care lucrează în prezent la unitatea de producţie pe care compania Nestlé o deţine în România.

Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara – centrul de servicii financiare al Nestlé –  nu sunt afectate de această decizie şi îşi vor continua activitatea într-o nouă locaţie în centrul oraşului.

Angajaţii care îşi desfăşoară activitatea la sediul central al companiei din Bucureşti nu sunt vizaţi de această decizie.

Compania Nestle îşi va continua activitatea în România. Mărcile produse în prezent la fabrica din Timişoara vor fi în continuare disponibile pe piaţa din România”.


Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Pavel Kasai, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost instituit un control la fabrica Nestle din Timişoara, după ce au apărut informaţii în presă că sala de producţie din oraş se va închide.

Potrivit şefului ITM Timiş, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii companiei, s-a aflat că Nestle ar urma să închidă toate unităţile din România, urmând a fi disponibilizaţi, în total, aproximativ 900 de angajaţi.

“Am instituit un control la compania Nestle. Doi inspectori au fost în control astăzi (n.r. vineri). Ei nu ne-au informat despre intenţia de a închide fabrica din Timişoara, am aflat din presă. Am aflat că se face totul conform legii, oamenii sunt anunţaţi, se vor da salarii compensatorii, vor da şi un spor, acum începe procedura. Luni va veni la sediul ITM Timiş şi o înştiinţare în formă scrisă şi vom vedea exact. Este totul în regulă, se face totul conform contractului colectiv de muncă. Sediul social al acestei societăţi se află la Bucureşti. Aici, la Timişoara este fabrica, sunt 388 de oameni care vor fi disponibilizaţi, dar şi ceilalţi de la Bucureşti, deci cam 900 de oameni. Este o firmă cu patronat elveţian, practic îşi închid activitatea. Întreaga societate din România am înţeles că se închide. Nu ştim de ce, este o strategie a patronatului elveţian, nu ştim ce fac, nu cunoaştem amănunte”, a afirmat Pavel Kasai.

Nestle România a anunţat, vineri, că au fost începute demersurile pentru închiderea unităţii sălii de producţie din Timişoara până la finalul lunii mai a acestui an. Astfel, conducerea companiei a informat angajaţii cu privire la intenţia de închidere a fabricii şi a demarat discuţiile cu sindicatul şi angajaţii pentru a găsi soluţii pentru cele 388 de persoane care urmează să fie disponibilizate.

Fabrica din Timişoara a fost achiziţionată de Nestlé în anul 2000 şi are o producţie anuală de peste 10.000 tone de dulciuri şi cafea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO