Eveniment

Controlorii de trafic, oameni cu salarii de 28.000 lei/lună, ameninţă cu greva

Controlorii de trafic, oameni cu salarii de 28.000...

Autor: Mediafax

10.07.2015, 00:04 20298

ROMATSA, una dintre cele mai bogate companii de stat, s-a trezit cu angajaţii în pragul grevei, ei ameninţând că săptămâna viitoare nu vor mai desfăşura operaţiuni de control al traficului aerian (deocamată este vorba despre o grevă de avertisment) dacă nu au pe masă noul contract colectiv de muncă.

Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR, Gabriel Tudorache (foto), în momentul de faţă nu există un contract colectiv de muncă, iar patronatul refuză de 80 de zile să negocieze documentul cu sindicatele. În replică, patronatul a anunţat că vrea să atace în instanţă decizia sindicatelor privind greva de avertisment, solicitând suspendarea protestului.

Controlorii de trafic sunt dintre cei mai bine plătiţi salariaţi din economie, având un salariu lunar mai mare de 28.000 de lei brut, adică de peste 13 ori mai mult decât câştigă un angajat plătit la nivelul salariului mediu pe economie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO