Eveniment

Convorbire între ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi secretarul de stat al SUA Antony Blinken privind războiul din Ucraina, NATO şi parteneriatul strategic România-SUA

Convorbire între ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi...

Autor: Mediafax

18.04.2022, 19:15 68

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au avut luni o convorbire telefonică despre războiul din Ucraina, NATO şi parteneriatul strategic România-SUA.

MAE anunţă că ministrul Bogdan Aurescu a avut luni, o convorbire telefonică cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, pentru a discuta despre consecinţele agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei şi eforturile aliate de a gestiona şi a răspunde adecvat acestora, despre modalităţile concrete de a oferi sprijin Ucrainei, precum şi despre o serie de aspecte de cooperare bilaterală din cadrul Parteneriatului Strategic România-Statele Unite.

Discuţia a avut loc în continuarea coordonării strânse dintre România şi Statele Unite pe teme strategice, la toate nivelurile, în actualul context de securitate.

„Ministrul Bogdan Aurescu a prezentat evaluările părţii române privind evoluţiile de securitate pe Flancul Estic al NATO şi la Marea Neagră, precum şi acţiunile complexe întreprinse de autorităţile din ţara noastră în sprijinul Ucrainei, la nivel politic, logistic şi umanitar, inclusiv prin intermediul hub-ului umanitar de la Suceava. Secretarul de stat Antony Blinken a adresat ministrului Aurescu mulţumirile deosebite ale SUA pentru rolul regional asumat de ţara noastră şi pentru toate măsurile luate de România pentru gestionarea actualei crize, pentru susţinerea multidimensională oferită Ucrainei şi altor parteneri vulnerabili din regiune, inclusiv Republicii Moldova”, a anunţat MAE.

La final, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat invitaţia adresată secretarului de stat Antony Blinken de a vizita România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO