Eveniment

Copiii din localitatea constănţeană Techirghiol scapă de greutatea ghiozdanelor

Oricum ar alege elevii şi părinţii, copiii vor fi scutiţi să ducă în spate, zi de zi, greutatea manualelor.

Oricum ar alege elevii şi părinţii, copiii vor fi scutiţi să ducă în spate, zi de zi, greutatea manualelor.

Autor: Mediafax

20.01.2020, 00:03 1137

Mai mulţi elevi din judeţul Constanţa vor scăpa de povara kilogramelor pe care le cară în spate în fiecare zi când merg la şcoală. 

Ghiozdanul va deveni uşor pentru că elevii îşi vor lăsa manualele acasă, iar în sala de clasă vor învăţa pe tablete.

„Un ghiozdan relexat“, asta îşi doresc reprezentanţii ISJ Constanţa pentru elevii Liceului Teoretic Emil Racoviţă din Techirghiol, acolo unde se va im­plementa pro­iectul pilot.

„Proiectul este o premieră na­ţională şi se doreşte a deveni un exemplu de bună practică pentru unităţile de învă­ţământ preuni­versi­tar din judeţul Constanţa, cu perspectivă de dezvoltare la nivel naţional“, au transmis reprezentanţii ISJ Constanţa.

Proiectul le oferă două posibilităţi elevilor: fie să înveţe după manuale doar acasă, în timp ce la şcoală să folosească tablete, fie să lase în clasă manualele, iar acasă să se ghideze după tablete.

Oricum ar alege elevii şi părinţii, copiii vor fi scutiţi să ducă în spate, zi de zi, greutatea manualelor.

„În acest context, Liceul Teoretic Emil Racoviţă din Techirghiol avea cadrul nece­sar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev şi există 50 de tablete. În aceste condiţii, părinţii, elevii şi cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă şi la şcoală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele şi cărţile vor rămâne în sala de clasă“, au mai transmis reprezentanţii ISJ Constanţa.

Proiectul vizează, în primul rând, elevii claselor I-VII, pentru care există deja manuale electronice, în format PDF, care pot fi utilizate cu ajutorul tablelor interactive.

Însă, pe viitor, se doreşte extinderea proiectului şi la clase mai mari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO