Eveniment

„Copiii” vaccinaţi la Timişoara, trecuţi de vârsta majoratului

„Copiii” vaccinaţi la Timişoara, trecuţi de...

Autor: Gelu Chetrăruc

27.03.2021, 14:21 42

„Copiii” vaccinaţi la Timişoara, trecuţi de vârsta majoratului. Medicul Geta Raţ, coordonator al centrului de vaccinare, explică eroarea de raportare.

Vaccinurile de la Moderna şi AstraZeneca sunt doar pentru adulţi, dar medicii le-au administrat şi adolescenţilor.

Anunţul vine chiar de la Guvern, care a publicat şi lista centrelor în care au avut loc imunizările. Printre acestea se numără şi unul din Timişoara. Aici figurează patru tineri cu vârste sub 18 ani, vaccinaţi cu AstraZeneca. Medicul coordonator spune că este, de fapt, o eroare.

„Nu am vaccinat niciun tânăr sub 18 ani împliniţi. Pacientul este categoria a treia, aşa-zis copil, de 41 de ani. Îmi pare rău. Este o greşeală de selectare a categoriei”, spune medicul Geta Raţ.

La acest centru sunt administare cam 200 de vaccinuri pe zi. Pentru fiecare dintre acestea se introduc o mulţime de date în sistem, iar platforma este extrem de complexă.

„Mai departe, mergem la categoria a treia, care e ultima categorie, în care intră toată populaţia, cu diverse variante. Varianta care a fost… asta e ultima cu populaţia pediatrică. Noi am vrut să alegem de aici, de deasupra ei. Din păcate, am haşurat-o pe aceasta”, explică medicul.

Vaccinuri aprobate în UE:

peste 16 ani - Pfizer
peste 18 ani - Moderna
peste 18 ani - AstraZeneca
peste 18 ani - Johnson&Johnson

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO