Eveniment

Coronavirus: Controale ale poliţiei în Centrul Vechi, cluburi, baruri şi terase

Coronavirus: Controale ale poliţiei în Centrul Vechi,...

Autor: Dorin Oancea

19.07.2020, 09:29 68

Poliţişti, precum şi reprezentanţi ai altor autorităţi, au efectuat controale, vineri şi sâmbătă noaptea, în Centrul Vechi şi alte zone ale Bucureştiului, în cluburi, baruri şi terase, în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus, informează Poliţia Capitalei.

În noaptea de 17/18.07 şi respectiv în noaptea de 18/19.07, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 3, în contextul gestionării cazurilor de infecţie cu noul Coronavirus, dar şi pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă civică au acţionat în mai multe zone, inclusiv în Centrul Vechi. Activitatea a fost sprijinită de reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, arată un comunicat.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate şi aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 lei. Din total, 16 sancţiuni au vizat abateri de la prevederile Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 34 pentru încălcări ale normelor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 cu privire la abateri de la normele rutiere.

În noaptea 18/19.07.2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Politia Sectorului 1, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti , Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi Poliţia Locală au organizat o acţiune ce a avut ca obiect verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea raspandirii SARS-COVID-2, în cluburile, barurile şi terasele din zona de competenţă , fiind verificate mai multe obiective.

Au fost constatate şi aplicate un număr de 23 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 71.500 de lei. Trei sancţiuni în valoare de 20.000 lei au vizat încălcări ale normelor privind protecţia consumatorilor, iar alte trei în valoare de 36.000 pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice.

Patru sancţiuni au vizat norme de prevenirea şi stingerea incendiilor, iar alte două, abateri in domeniul alimentaţiei publice şi comerţului cu amănuntul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO