Eveniment

Corpul de control al premierului face verificări în cazul copiilor din Argeş

Corpul de control al premierului face verificări în...

Autor: Roxana Preda

16.02.2016, 11:37 78

"Acţiunea vizează respectarea procedurilor în unităţile medicale din Argeş şi din Bucureşti, promptitudinea asistenţei acordate şi modalitatea în care este realizată investigaţia epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere şi posibilele infecţii nosocomiale în cadrul unităţilor medicale din judeţul Argeş în care au fost internaţi iniţial bebeluşii", se precizează, marţi, într-un comunicat de presă al Guvernului.

Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, luni, la "Ora Guvernului", că ultimul raport la "Marie Curie" a pus în evidenţă trei infecţii cu E. coli enteropatogen şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi, afirmând că acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele.

“Ultimul raport pe care îl am a pus în evidenţă trei infecţii cu E. coli enteropatogen şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi. Acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. Aceste sunt datele de care dispun până în acest moment. Continuăm investigaţiile. Sunt oameni specualizaţi care o fac”, a declarat ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu.

Ministrul Sănătăţii a mai afirmat, în Plenul Camerei Deputaţilor, că s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei.

Luni dimineaţa, un copil din Argeş a murit, la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave, fiind a doua victimă de la semnalarea cazului. Alţi 10 bebeluşi sunt internaţi în spital, patru fiind în stare gravă.

PSD a cerut autorităţilor să facă o celulă de criză şi să ceară sprijnul experţilor străini pentru a stabili cauzele îmbolnăvirii copiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO