Eveniment

Costin, BNS: Indicatorii INS arată că România s-a oprit din cădere, nu că românii au un trai mai bun

Costin, BNS: Indicatorii INS arată că România s-a oprit din cădere, nu că românii au un trai mai bun

Autor: Geanina Sandu

13.05.2011, 11:19 179

IndicatoriiINS arată că România s-a oprit dincădere, nu că românii au un trai mai bun, pentru că încă sunt fărălocuri de muncă sute de mii de oameni şi s-au închis mii de firme,a declarat, vineri, pentru Mediafax preşedintele Blocului NaţionalSindical (BNS), Dumitru Costin.

"Ce se întâmplă în România este ca şi căderea într-o prăpastie,la un moment dat te opreşti din cădere şi să începi să te caţeri.Noi nu am ieşit încă din groapă. Ei spun că ne-am oprit din cădere,dar ne mai ia timp până ajungem la mal, până ajungem unde am fostîn 2008", a spus Costin.

Liderul BNS a precizat că economia României a coborât foarte josşi, din cauza măsurilor guvernamentale, cădere nu a putut fioprită.
"Peste 600.000 de salariaţi au fost aruncaţi peste bord, mii defirme au fost închise şi încă mai sunt pe drumuri sute de mii desalariaţi", a mai spus Costin.

El a subliniat că această oprire din cădere nu este meritulGuvernului, care ar fi trebuit din 2008 să investească masiv şi săatragă fonduri, dar nu a făcut acest lucru.

"Indicatorii INS nu arată faptul că o ducem mai bine. Putemcădea din nou oricând dacă Guvernul nu ia măsuri", a adăugatliderul BNS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO