Eveniment

Costin Mihalache, cel mai bun prieten din România al preşedintelui Chinei, a ajuns cel mai important om de la Palatul Victoria, fiind numit şeful Cancelariei Primului Ministru

Costin Mihalache, cel mai bun prieten din România al...

Autor: Departamentul Politic

01.03.2019, 20:00 1928

Premierul Viorica Dăncilă a decis, vineri, numirea lui Costin Mihalache în funcţia de şef al Cancelarie prim-ministrului, potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

„În temeiul art. 19 şi art. 21 alin. (2) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare şi al art. 1 alin. (1) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 25/2007 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 99/2008, cu modificările şi completările ulterioare, prim-mionistrul emite prezenta decizie. Articol unic- Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Costin Mihalache se numeşte în funcţia de şef al Cancelariei Prim-ministrului, cu rang de ministru”, prevede decizia premierului publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Numirea acestuia vine după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, un act normativ prin care se reînfiinţează Cancelaria prim-ministrului pentru o mai bună coordonare a activităţilor aparatului de lucru al prim-ministrului.

Guvernul Sorin Grindeanu a desfiinţat Cancelaria premierului în prima sa şedinţă.

Pe 13 februarie, Costin Mihalache fusese numit de către Consiliului de Administraţie al CFR, în locul lui Ion Gavrilă, la conducerea administratorului naţional de infrastructură feroviară CFR SA.

Anterior numirii sale la conducerea CFR, Mihalache a ocupat funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă, conform informaţiilor din CV-ul său.

Ministerul Transporturilor (MT) l-a numit, anul trecut, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR).

Între februarie 2014 şi decembrie 2014, Mihalache a fost secretar de stat coordonator împuternicit pentru SC Transelectrica SA şi SC Transgaz SA.

În perioada ianuarie 2013 – februarie 2014, noul director general al CFR a fost consilier de stat şi a avut, ca principal pilon, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerul Economiei (ME), restructurarea şi dezvoltarea relaţiilor politico-economice cu statele regiunii Asia Pacific şi Orientul Mijlociu, cu accent pe cele cu Republica Populară Chineză, Japonia, Coreea de Sud, India, Iran şi Irak.

Potrivit informaţiilor din CV-ul său, Costin Mihalache a avut o activitate diplomatică şi de pregătire profesională/lingvistică derulată în R.P. Chineză, urmând cursurile de limba şi literatură chineză în cadrul Universităţii de Limba şi Cultură de la Beijing, continuate de o misiune de lungă durată la Ambasada României de la Beijing, unde a ocupat funcţiile de şef al secţiei Consulare şi, ulterior, prim-colaborator al Ambasadorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO