Eveniment

COTAR anunţă proteste în toată ţara din cauza valului de scumpiri la energie

COTAR anunţă proteste în toată ţara din cauza...

Autor: Petru Mazilu

18.03.2022, 10:44 187

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) anunţă că va organiza proteste în toată ţara. Transportatorii sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu le oferă sprijin în faţa valului de scumpiri la energie, carburanţi şi poliţe RCA.Transportatorii spun că au eşuat toate încercările de a găsi soluţii şi sprijin din partea Guvernului, pentru depăşirea crizei şi că decizia privind organizarea de proteste are legătură cu atitudinea şefului Consiliului Concurenţei.

„Ne-a convins aroganţa şi nepăsarea şefului Consiliului Concurenţei, care cere plafonarea preţurilor la energie, carburanţi şi poliţe RCA „la un nivel cât mai ridicat, fără compensare” şi doar pentru „consumatorii vulnerabili”. Această abordare din partea statului arată că se doreşte falimentarea firmelor româneşti şi mai ales a celor de transport”, susţin reprezentanţii COTAR.

Transportatorii anunţă că vor protesta cu maşinile în stradă.

„Statul ar trebui să găsească şi soluţiile pentru salvarea firmelor româneşti şi a economiei României, pentru că altfel va fi distrusă România. Guvernul nu trebuie să lovească în firmele româneşti care abia mai supravieţuiesc în urma acestor scumpiri în lanţ. După ce am constatat că nu este nimeni interesat de cerinţele şi chiar de propunerile noastre, până când vom obţine de la Guvernul României soluţii concrete de ieşire din criză, vom recurge la toate formele legale de a protesta cu toate maşinile în stradă, în toată ţara!”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Transportatorii rutieri sunt afectaţi de toate majorările de preţuri la energie electrică şi la gaze naturale, la carburant şi la poliţele RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO