Eveniment

COVID-19 este încă aici. Nelu Tătaru a anunţat că starea de alertă ar putea fi prelungită după data de 15 iunie

COVID-19 este încă aici. Nelu Tătaru a anunţat că...

Autor: Raluca Florescu

08.06.2020, 09:09 2522

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că starea de alertă ar putea fi prelungită după data de 15 iunie. Decizia va fi luată în funcţie de evoluţia epidemiei în România.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru”, a spus Nelu Tătaru, la B1 TV.

„Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate", a mai declarat acesta.

Duminică a fost a treia zi consecutivă în care s-a raportat un număr mare de îmbolnăviri, cu toate că numărul de teste efectuate zilnic a scăzut. Astfel, Ministerul Sănătăţii a anunţat ieri 189 de îmbolnăviri, faţă de 187 în ziua precedentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO