Eveniment

COVID-19 în Suceava: Angajaţii Tribunalului au fost confirmaţi pozitiv

COVID-19 în Suceava: Angajaţii Tribunalului au fost...

Autor: Ilinca Nazarie, Laura Buciu

07.04.2020, 15:26 424

Trei angajaţi ai Tribunalului Suceava sunt infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele Curţii de Apel Suceava, Cristinel Grosu. Persoanele care au intrat în contact cu aceşti trei angajaţi sunt izolate la domiciliu. Aproape un sfert din cazurile de COVID-19 sunt din judeţul Suceava.

Potrivit lui Cristinel Grosu, situaţia angajaţilor confirmaţi cu noul coronavirus nu a afectat desfăşurarea activităţii de judecată.

„La această dată, la Tribunalul Suceava, dintre angajaţi, sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, contacţii acestora fiind izolaţi la domiciliu, conform procedurilor legale în vigoare, situaţie care nu a afectat în niciun mod desfăşurarea activităţii de judecată”, a anunţat într-un comunicat de presă, Cristinel Grosu, preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Activitatea Judecătoriei, a Tribunalului şi a Curţii de Apel Suceava, instanţe ce au sediul în aceeaşi clădire a fost redusă, potrivit surse citate, fiind soluţionate doar cauzele urgente.

De asemenea, „pentru angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în Palatul de Justiţie, precum şi pentru ceilalţi participanţi la actul de justiţie, au fost luate, la instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, măsuri stricte privind accesul, circulaţia şi dezinfectarea sediilor instanţelor”.

Cei care intră în Palatul de Justiţie din Suceava trebuie să poarte mănuşi şi materiale de protecţie.

În Suceava este focar de coronavirus, oraşul fiind pus în carantină generală, alături de alte opt comune din zona limitrofă.

În judeţ sunt 1.322 de cazuri de COVID-19, din cele 4.417 la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO