Eveniment

Covid 19: Morţi ţinuţi în mizerie, pe jos sau pe mese, la morga spitalului din Horezu

Covid 19: Morţi ţinuţi în mizerie, pe jos sau pe...

Autor: Luiza Paraschivu

05.12.2020, 17:14 173

Persoanele care mor la spitalul suport Covid din Horezu sunt ţinute pe jos sau pe mese şi în mizerie, iar rudele intră la morgă şi îşi ridică morţii fără a fi însoţite de angajaţii unităţii medicale. Reprezentanţii spitalului spun că este o situaţie excepţională şi că mizeria a fost făcută de rude.

Imagini revoltătoare la morga Spitalului suport Covid din Horezu, din judeţul Vâlcea. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese. În interior este mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi de vreun angajat al spitalului. Ei se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă.

Conducerea spitalului spune că ceea ce s-a întâmplat vineri reprezintă o excepţie deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore. Conducerea recunoaşte că la morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate, în mod obişnuit, să identifice cadavrele.

Tot portarul este cel care distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă. În ceea ce priveşte mizeria din interior, aceasta ar fi formată din lucrurile decedaţilor pe care rudele nu le mai iau.