Eveniment

Cozi uriaşe la secţiile de votare din diaspora. Peste 70.000 de români aflaţi în străinătate au votat până la ora 12.00. Cum arată o secţie de votare din Roma

Cozi uriaşe la secţiile de votare din diaspora. Peste...

Autor: Andreea Tobias

26.05.2019, 12:12 307

Peste 70.000 de români aflaţi în străinătate au votat până la ora 12.00. Cozile sunt majore în mai multe locaţii, inclusiv în Italia, unde se află sute de mii de români cu drept de vot. 

O coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în Valencia (Spania), românii aşteptând în medie 4 ore. Mai mulţi spanioli s-au oprit din drum şi i-au întrebat pe români ce au păţit de s-au adunat în număr atât de mare. 

Un român prezent la singura secţie de votare amenajată în Valencia a declarat, pentru MEDIAFAX, că oamenii s-au aşezat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii şi stau în medie 4 ore până le vine rândul.

Singura secţie de votare în tot oraşul Valencia a fost amenajată în sediul unei asociaţii, iar oamenii continuă să se aşeze la coadă.

„Oamenii vin în continuare şi îşi fac probleme că nu au suficientă baterie la telefon. Măcar e cald. Spaniolii se opresc şi întreabă ce am păţit de ne-am adunat. Lumea are o jenă mai mare ca altădată să se bage în fata, deşi încearcă. Se simte miros de schimbare”, a spus martorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO