Eveniment

Creşterea tarifelor pentru importurile de oţel şi aluminiu în SUA este doar începutul războiului economic. Europa, lovită din două direcţii

Creşterea tarifelor pentru importurile de oţel şi...

Autor: Răzvan Botea

07.03.2018, 00:04 723

♦ Uniunea Europeană ameninţă că va aplica un tarif de 25% pe o gamă amplă de bunuri de consum importate din SUA, în cazul în care preşedintele american Donald Trump va continua cu planul său de a impune taxa.

Impunerea tarifului de 25% la importurile de oţel din SUA şi de 10% la importurile de aluminiu va lovi Europa din două direcţii, una privind exporturile din UE către SUA, iar cealaltă va fi reorientarea exporturilor Chinei către piaţa europeană, astfel producătorii locali de oţel şi aluminiu confruntându-se cu o concurenţă puternică ce oferă produse mult mai ieftine, a spus Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie, într-un interviu acordat ZF.

„În principal, China este afectată, dar şi Uniunea Europeană. Marii exportatori de oţel şi aluminiu către SUA sunt Ucraina, China, Rusia, iar acesta este doar începutul războiului economic între China şi SUA. Au fost vizate aluminiul şi oţelul deoarece cele două sunt produse globale, asta însemnând că este interzis ajutorul de stat în fabricaţia acestor produse şi piaţa trebuie să fie liberă. Într-un caz ideal, o tonă dintr-un anumit tip de oţel de o anumită calitate trebuie să aibă acelaşi preţ şi la Paris, şi la New York, şi la Beijing.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO