Eveniment

Criza din Guvern. Dacian Cioloş: Ştiu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Moţiunea USR PLUS există şi merge mai departe

Criza din Guvern. Dacian Cioloş: Ştiu că PNL-ului nu...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.09.2021, 09:11 1071

Dacian Cioloş îi invită pe parlamentarii liberali „care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîţu” să semneze moţiunea de cenzură USR PLUS: „Ştiu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Moţiunea USR PLUS există şi merge mai departe”.

„Ştiu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat şi vor suporta consecinţele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu nişte funcţii. Moţiunea USR PLUS există şi merge mai departe. Este scrisă de noi şi este o consecinţă a comportamentului profund iresponsabil al domnului Cîţu. PNL va trebui să îşi asume ceea ce a făcut Florin Cîţu şi să înţeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoţii şi bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios”, scrie pe Facebook Dacian Cioloş.

Copreşeditele USR PLUS precizează că textul moţiunii ajunge la toate partidele, inclusiv PNL, şi către reprezentanţii minorităţilor.

„Orice parlamentar care înţelege că Florin Cîţu a vrut să folosească 10 miliarde de euro din banii României pentru a-şi cumpăra voturi în partid e liber să o semneze. E o chestiune de conştiinţă individuală şi una de corectitudine politică. Şi membrii PNL o pot semna, ştim că există parlamentari ai acestui partid care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîţu. Orice interpretare cum că ar fi o moţiune comună a USR PLUS şi AUR este răuvoitoare şi nu ne intimidează. E doar retorică pentru a ne face să cedăm şi nu o vom face. Această moţiune e iniţiată de noi şi e nevoie de mai multe semnături decât avem noi la dispoziţie în Parlamentul României. Dacă acesta a fost calculul politic al PNL, aveţi dovada că cei care au gândit asaltul asupra banilor şi asupra justiţiei se înşală. Nu ne intimidează nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastră pe care susţinătorii lui Florin Cîţu o pun în scenă în aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a băgat ţara într-o criză politică pentru a câştiga puncte electorale interne. Noi vrem să terminăm rapid criza, românii ne-au votat să facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Cîţu, încheiem rapid criza declanşată de el”, conchide Cioloş.

Reprezentanţii USR PLUS au anunţat că îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîţu şi că vor susţine o moţiune de cenzură împotriva acestuia. Deciziile au fost luate în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul şedinţei Biroului Naţional al formaţiunii politice. Biroul Naţional USR PLUS a mai decis convocarea Comitetului Politic.

PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de AUR şi USR PLUS, a declarat joi seara liderul PSD Marcel Ciolacu, care şi-a exprimat, totuşi dubii că partidele respective vor putea strânge semnăturile necesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24