Eveniment

CSA si Asirom nu se inteleg pe rezultatele din 2008

19.02.2009, 19:35 35

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Asirom au publicat zilele trecute date diferite cu privire la rezultatele financiare ale asiguratorului, diferenta dintre cele doua sume fiind de circa 25 mil. euro.

Potrivit CSA, care se bazeaza pe raportarile Asirom, primele brute subscrise de asigurator au fost de 658,6 mil. lei (178,8 mil. euro), insa compania a anuntat ulterior ca a aparut o greseala in raportari si ca valoarea reala a primelor este mai mare, de 748 mil. lei (203 mil. euro). Care este suma corecta?
"A fost o eroare de raportare. Am facut o solicitare in scris la CSA astazi (ieri - n.r.) cu datele corecte si urmeaza ca persoanele din Comisie sa faca rectificarea", a declarat Ion Bratulescu, director executiv in cadrul Asirom. Ieri, la ora 18.00, pe site-ul Comisiei, la sectiunea Statistici, unde a fost publicat topul asiguratorilor pentru anul trecut, datele erau inca neschimbate. Asa cum este publicat acum clasamentul, Astra este al treilea jucator din asigurari generale (647,5 mil. lei afaceri), iar Asirom al patrulea (567,4 mil. lei). Daca informatia este rectificata, Asirom si Astra fac schimb de locuri in top.
Conducerea Asirom afirma ca pe asigurari generale primele brute subscrise sunt de fapt de 657 mil. lei si ca valoarea transmisa CSA, de 567 mil. lei, fusese deja depasita in noiembrie, cand primele brute subscrise din asigurari generale erau de 591 mil. lei. Potrivit datelor publicate de Asirom pe Bursa, la sfarsitul lui septembrie primele din asigurari generale erau de 505 mil. lei, iar din asigurari de viata de 68,4 mil. lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO