Eveniment

Cseke Attila: La sfârşitul lunii ianuarie începe producţia primelor carduri naţionale de sănătate

Autor: Alexa Aurelia

06.01.2011, 15:53 25

Producţia cardurilor naţionale de sănătate începe la sfârşitullunii ianuarie dar acest lucru nu înseamnă şi începereadistribuirii lor, întrucât capacitatea Imprimeriei Naţionale estede aproximativ un milion de carduri pe lună, a declarat, joi, laprezentarea bilanţului MS, ministrul Cseke Attila citat deMediafaxBusiness.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în total trebuie emiseaproximativ 15 milioane de carduri, iar acest document va deveniobligatoriu pentru fiecare asigurat care doreşte să accesezeservicii medicale în unităţile sanitare din reţeaua publică, dar şipentru medicii din sistem care vor primi, la rândul lor, un cardmedical profesional.

"Implementarea cardului naţional de sănătate reprezintă onecesitate pentru eficientizarea sistemului sanitar. Acest proiectreprezintă de fapt primul pas spre informatizarea sistemuluimedical care va conduce la disciplină financiară şi medicală", amai spus ministrul. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO